Dansk      
 
"Der er noget markant anderledes ved LARNs farvestrålende figurative malerier. Guds og Djævelens håndlangere er synligt tilstede. De står, går og flyver rundt imellem os, og styrer de små menneske-figurer med sindrige indretninger, blændværk og snoretræk. Hele tilværelsens kosmiske rænkespil er tilstede i dette religiøst fabulerende maleri. Kristne fortællinger, historiske begivenheder, ja også myter og sagn, såvel som kunstnerens helt egne fortællinger præsenteres i små glødende lærreder. Det er vores verden, men her vist i sin totale vision, inklusive alt det vi normalt ikke ser, Guds snoretræk.
 
Inspireret af byzantinske ikoner, det middelalderlige kalkmaleri og af det moderne centraleuropæiske naive maleri, leverer LARN et klassisk håndværkspræget maleri med mange tålmodige tynde lag ovenpå hinanden. Herved skabes der intense farver – små koncentrerede formater med en forunderlig stor rumlighed. Store glødende farveflader danner baggrund for idealiserede landskaber eller symbolsk arkitektur. På disse scener udspiller der sig et kosmisk marionet-teater om De Store Ting.
 
Igennem de senere år er det maleriske univers blevet udvidet med fugle, dykkerklokker, rumskibe, kæmpe stilladser og helt fritsvævende arkitektur. Maleriet er gået fra det åbenlyse didaktiske  mellem et religiøst og et sekulært blik på vores lille virkelighed, til at hvile mere i sin egen Store Virkelighed, til at udvide vort billede af denne anden stærkt religiøse verden, der dog stadig ligner vores så meget. Kan LARN have ret i at det er sådan det er - i Virkeligheden?"
 
(udvalgte afsnit fra et tysk udstllingskatalog)
Knud Larn | Reerslevvej 34, 2640 Hedehusene - Danmark | Tlf.: 26 27 25 89